Amningskurs

amningskurs

Amningskurs online

När amningen fungerar är amningen det bästa och enklaste sättet för dig att ge ditt barn mat. Din bröstmjölk innehåller all näring som ditt barn behöver under de sex första månaderna i livet. Visste du att din mjölk är sammansatt för att passa just ditt barn? Mängden bröstmjölk anpassas också naturligt efter ditt barns behov och tillväxt. Bröstmjölken är den perfekta måltiden för små barn – alltid i rätt temperatur, alltid tillgänglig, och alltid helt gratis!

I denna kurs som leds av barnmorska Therese Sök får du lära dig följande om amning:

 • Du lär dig om bröstet anatomi
 • Näringen i bröstmjölk
 • Hur ammar man?
 • Amning första gången
 • Amning och anknytningen
 • Amningssignaler
 • Hur lägger man till barnet?
 • Amningsställningar
 • Hur ofta ska man amma?
 • Problem vid amning (mjölkstockning, för lite mjölk, etc)
 • Om barn inte vill amma
 • Amningshjälpmedel

amningskurs online

För endast 199:- får ni fri tillgång till kursen i två veckor. Under denna tid kan ni gå igenom kursen så många gånger ni vill.

Amningskursen är djupgående och varar cirka 30 minuter.

Gör som över 500 andra nöjda kunder och gå denna amningskurs online! 

Beställ 2 veckor – 199 kr

Amningen ger mer än bara mat

Amning handlar inte enbart om att ge ditt barn den näring den behöver. Den ger också närhet och skapar trygghet för ditt barn, och förstärker anknytningsprocessen mellan er. Ditt barn föds med ett antal antikroppar, och bröstmjölken ger ytterligare tillskott. Visste du dessutom att forskning har visat att bröstmjölken också ger skydd mot infektioner och inflammationer? Fördelarna är många!

Forskningsrön om fördelar med amning

– Ökat skydd mot diabetes typ 1 och typ 2
– Ökat skydd mot infektioner i luftvägarna
– Minskad risk för akut öroninflammation och katarr i magtarmen
– Minskad risk för övervikt och fetma upp till tonåren
källa: Nordisk Nutrition nr 1, 2013

Förberedelse och stöd för lyckad amning

”Amma, det kan väl alla?” Många ser amningen som något som helt naturligt flyter på som det ska efter förlossningen. Men, det är inte alltid så det är. Genom att ge dig själv de bästa förutsättningarna inför amningsperioden kan du vara beredd på eventuella utmaningar om de skulle ske när barnet kommit. Med vår amningskurs online, Vägen till en lyckad amning, får du ta del av användbara tips och råd från vår leg. Barnmorska Therese Sok.

Kursen syftar till att underlätta amningen och skapa trygghet inför amningsstart. Här får även din partner nyttig information kring hur denne kan medverka, hjälpa och stötta dig under amningsperioden. Som partner är det också viktigt att känna sig delaktig, trots att det är mycket fokus på mamma och barn till en början. Tack vare att kursen genomförs online kan du och din partner ta del av den i trygg hemmiljö, när det passar er.

När amningen inte fungerar – amningskurs online

I den bästa av världar innebär amning att du ger din bebis mat och får tillbaka ett alldeles särskilt band mellan mor och barn. Men så är inte alltid fallet. Många kvinnor upplever problem med sår, svullnader och mjölkstockning. I andra fall vill inte barnet ta bröstet till en början, något som kan känns mycket jobbigt för modern.

Att komma igång med amningen och sedan fortsätta på ett bra sätt kan ta tid, och du och ditt barn behöver hitta vägar som fungerar för just er. I vår amningskurs online får du tips och råd på hur du kan lösa de amningsrelaterade utmaningar som du står inför. Även du som redan påbörjat amningen och stött på problem kan med fördel ta kursen. Vår amningskurs online är ett trygghetskänkande verktyg för att göra vägen till en lyckad amning lättare för dig som mamma. Och kom ihåg, att amningen inte flyter på utan problem är mycket vanligt, och ingenting att känna skam eller oro inför!

Gå gärna vår Amningskurs redan innan du fött barn, så att du är redo när det är dags att amma. Köp kursen här och få tillgång i 14 dagar för endast 199 kr.