Hälsa och livsstil under graviditeten

I kursen ”Hälsa och livsstil under graviditeten” kommer vi att prata om vilka förändringar du kan komma att göra under graviditeten. Din växande kropp samt hormonella förändringar kommer att begränsa dig när det gäller socialt umgänge, arbetsliv, sexliv och mycket mer. Du har nu även ett växande liv inne i livmodern, vilket gör att du nu eventuellt måste ändra dina prioriteringar i livet för barnets skull.

Kort om kursen:
– läkare svarar på frågor om stress och hälsa
– sjukgymnasten svarar på frågor om fysisk förändring
– träningsexperten svarar på frågor om gravidträning

Kursen är ca 35 minuter lång och du kan se kursen hur många gånger du vill under 2 veckors tid.

2 veckor – 199 kr

Mer om kursen

I denna kurser har vi intervjuat en läkare för att få så uttömmande svar som möjligt i frågor som rör hälsa och livsstil under graviditeten. Några av de frågor vi ställt till läkare är: Är det farligt att stressa under graviditeten? Kan jag dricka ett glas vin då och då? Kan jag fortsätta att arbete även om jobbet innehåller fysiska inslag och tunga lyft? Hur påverkas barnet om jag blir sjuk?

Vi har även träffat en sjukgymnast för att tala om vad man kan göra för må så fysiskt bra som möjligt under graviditeten. Besvär som foglossning och ryggont kan göra vissa perioder av graviditeten väldigt smärtsamma. Vi har även ställt frågor rörande fysisk påfrestning på arbetsplatsen.

Vi pratar även med träningsexpert Gabriella Billsten. En sak som kan göra graviditeten och förlossningen lättare är träning. Även om du inte tränat innan du blev gravid så är det viktigt att nu börja röra på dig. Det kommer att göra att du mår bättre och att du förbereder dig för förlossningen som ofta beskrivs som en fysisk utmaningen som motsvarar att springa ett maraton. Vår träningsexpert svarar i detta avsnitt på vad du ska träna och inte träna när du är gravid.

Det sista ämne vi kommer att fördjupa oss i är sex och samliv. Vi har talat med en sexolog och ställt alla vanliga och ovanliga frågor om sex under graviditeten.

Denna kurs innehåller det mesta om din hälsa och livsstil under graviditeten och de ämnen som ofta väcker frågor och oro under graviditeten. Ska vi börja?